Privé kampeersafari Botswana

Bezoek Botswana met Going Africa Safaris 

Budget kampeersafari Botswana

Bezoek Botswana met Going Africa Safaris 

Kampeersafari Botswana - (semi-)luxe

Bezoek Botswana met Going Africa Safaris 

Botswana kampeersafari – luxe

Een luxe Botswana kampeersafari wordt vaak in een kleinere groep van maximaal 7 of 9 personen gemaakt en kennen een vaste route en vertrekdatums. De reden dat deze luxere kampeervorm vaak korter zijn dan de budget kampeervorm heeft meerdere redenen.

Natuurlijk is het maximaal aantal personen dat deelneemt een bepalende factor. Maar ook de route kent nauwelijks of geen verloren dagen. U verblijft alleen maar in de bush en haalt op deze manier veel meer uit uw dagen.

Een andere factor waarom de Botswana kampeersafari in een luxere vorm duurder is, is dat er altijd een back-up vehicle mee gaat met meer personeel. Deze extra kampassistenten zetten voor u de tent op en breken deze ook weer af. Dit allemaal terwijl u op game drive bent en van de bush en wilde dieren geniet. Zo kunt u ook gebruik maken van de zogenaamde “golden hours”. De momenten waarop dieren het meest actief zijn en met het mooiste licht.
Een duidelijke meerwaarde dus in vrijheid en optimalisatie van het aantal uren dat u daadwerkelijk op zoek bent naar de wilde dieren. Tijdens de game drives heeft elke deelnemer een garantie op een zogenaamde “window seat”.

 

Botswana kampeersafari

 

Botswana kampeersafari – aanbod

Zelfs binnen het aanbod van de luxere vorm van een Botswana kampeersafari zijn er nog wat kleine verschillen. Ook al lijken de verschillen klein, toch kunnen ze een verschil maken in de mate van slagen van uw safari. Going Africa Safaris heeft Botswana al meer dan 25 keer bezochten is als specialist goed op de hoogte van deze verschillen. Op basis daarvan is er een selectie gemaakt van aanbod waarbij de beste prijs/kwaliteit verhouding een doorslaggevende factor is geweest.

Vervoer
De auto is een zeer belangrijke factor voor het slagen van een safari. Onderhoud van de auto is erg belangrijk en kost geld. Een eerste bezuiniging van te goedkope aanbieders wordt vaak gedaan op dit onderhoud. Omstandigheden in Botswana zijn vaak zwaar. Pech, kan altijd een keer gebeuren. Maar niemand wil toch waardevolle tijd in de bush verliezen. Zeker niet wanneer dit met slecht onderhoud te maken heeft.
Going Africa Safaris heeft dit als selectiecriteria meegenomen in het aanbod.

Route
Voor de luxe Botswana kampeersafari vorm zijn de routes vaak relatief kort. Denk aan ongeveer 7 dagen. Die dagen worden echter wel intensief benut. De route voert in de regel altijd van Moremi via Savuti naar Chobe River Front, ofwel route Maun – Kasane door de parken. De routes kunnen ook in de omgekeerde volgorde plaats vinden. Veel onderscheid is daar niet per lokale aanbieder.   

Tenten
Going Africa Safaris heeft ook hierop de beste lokale aanbieders geselecteerd. Ook hier is het van belang dat alle equipment goed is onderhouden en schoon is.

Voor deze luxe Botswana kampeersafari beschikken alle tenten over en-suite voorzieningen bestaande uit een bushdouche (bucket shower) en een bushtoilet.
De tenten kunnen variëren tussen 3 x 3 meter dome tenten met stretchers of 3 x 5 meter safari tenten met normale bedden. Dit is afhankelijk van de lokale aanbieder.

 

Botswana kampeersafari

 

Gidsen
Een belangrijke factor voor het slagen van een safari is natuurlijk ook de gids. Met onze kennis van het lokale netwerk en onze ervaringen weten we dat de lokale aanbieders waar Going Africa Safaris mee samen werkt, niet over een nacht ijs gaan. Hoewel gidsen best nog wel eens willen rouleren, weten onze lokale partners gidsen vaak lang aan hun te binden. Dit geeft aan dat ze tevreden zijn en graag hun passie en voorliefde voor de bush me u delen. Het selectiebeleid is streng en klachten komen eigenlijk niet voor.   

Verder inbegrepen
Bij elke voorstel van Going Africa Safaris staat precies wat inbegrepen is. Als uitgangspunt kan worden aangehouden dat u voor maaltijden en drankjes niet meer hoeft te betalen zodra u in de bush op safari bent. Vanzelfsprekend zijn ook de activiteiten, toegang tot de parken, de gidsen, etc…. inbegrepen.

 

Voorbeelden van een luxe Botswana kampeersafari.

Luxe Botswana kampeersafari

 

 

Chat openen