Privé kampeersafari Botswana

Bezoek Botswana met Going Africa Safaris 

Budget kampeersafari Botswana

Bezoek Botswana met Going Africa Safaris 

Kampeersafari Botswana - (semi-)luxe

Bezoek Botswana met Going Africa Safaris 

Budget kampeersafari Botswana – uw budget

Een “budget kampeersafari Botswana” in een internationale groep is vaak de meest prijsgunstige safarivorm om Botswana te ontdekken. Er is een groot aanbod om Botswana op deze manier te bezoeken. Een groot onderscheid is dat er aanbieders zijn welke gevestigd zijn in Botswana zelf en er zijn aanbieders die vanuit bijvoorbeeld Zuid-Afrika een kampeersafari in Botswana aanbieden.

De overheid verlangt dat elke operator die met zijn reizigers de parken in gaat, gebruik maakt van een lokale gids. Dit is goed om te weten omdat een lokale partij welke niet vanuit Botswana opereert dus ook een lokale gids in moet huren naast hun eigen gids. Ook wordt er door deze organisaties tegenwoordig in zijn geheel een lokale organisatie ingehuurd welke de “kampeersafari Botswana” in zijn geheel uitvoert. Het laat zich raden dat dit vaak financiële consequenties heeft. Ofwel de safari wordt daardoor duurder, of de lokale organisatie wordt er financieel niet echt beter van. Geld om duurzaam te werken en om goed onderhoud uit te voeren aan auto’s en kampeer equipment ontbreekt dan vaak.

Bovenstaande zijn voor Going Africa Safaris allemaal redenen om het liefst direct samen te werken met een lokale organisatie. Going Africa Safaris is gestart in 2007, maar begon al met deze vorm van reizen in 1996. Tellen we alle nachten bij elkaar op dat we via een “kampeersafari Botswana”, het fraaie safariland Botswana hebben ontdekt, dan hebben we ruim meer dan een jaar op deze moment in de bush van Botswana overnacht. Veel ervaring dus en een erg goed lokaal netwerk.

Gebaseerd op deze ervaring zijn er slechts enkele lokale organisaties welke het niveau van een prijs/kwaliteit verhouding halen.

 

Budget kampeersafari Botswana – semi-participatie

Bij deze safarivorm gaat het bijna altijd om een semi-participatie kampeersafari. Dit houdt in dat van u gevraagd wordt dat u bij aankomst op de campsite zelf uw tent opzet en bij vertrek ook weer afbreekt. Verder is het niet verplicht om mee te helpen, maar een toegestoken hand kan al snel de kampeersafari een meerwaarde geven omdat u dan ook sneller klaar bent om van de natuur te genieten. Iets waarvoor u toch naar Botswana komt.

 

budget kampeersafari Botswana

 

Budget Kampeersafari Botswana – groepsgrootte

De groepsgrootte is veelal maximaal 12 personen. Een vertrek wordt in de regel gegarandeerd bij 1 persoon. Boekt u, dan bent u er dus zeker van dat de safari ook doorgaat. Dit is afhankelijk van de lokale organisatie. Er zijn ook lokale organisaties die een vertrek garanderen bij 4 personen of slechts op een beperkt aantal vertrekdatums (meestal hoogseizoen) een vertrek garanderen.

 

budget kampeersafari Botswana

 

Budget kampeersafari Botswana – gidsen

Hoewel gidsen vaak komen en gaan, is het voor Going Africa Safaris wel een indicator of een lokale organisatie ook aandacht heeft voor de kwaliteit. Dit wordt natuurlijk ook gemeten door terugkerende reizigers hierover feedback te vragen.

Verder zegt het ook veel wanneer gidsen een lang(er) dienstverband hebben bij een lokale organisatie. Van de lokale organisatie waar Going Africa Safaris mee samen werkt weten we dat dienstverbanden van meer dan 10 jaar of meer geen uitzondering zijn. Zelfs in een tijd waarin het modern is om freelancer te worden of om zelf een safaribedrijf te beginnen. Dit zegt dus wat over de wijze waarop de lokale organisatie met het personeel omgaat.

Ondersteuning bij doorstroming van een assistent gids naar een professionele gids en zelfs naar een meer luxe kampeersafari is daarbij ook van belang. 

 

Budget kampeersafari Botswana – safari-auto

Nog een belangrijke factor is de safari auto. Betrouwbare en goed onderhouden zijn van enorm belang voor het welslagen van een safari. De omstandigheden in de bush van Botswana zijn vaak bijzonder uitdagend. Vast komen te zitten of pech valt niet uit te sluiten. Echter wanneer dit het gevolg is van achterstallig onderhoud, dan is dat lastig uit te leggen. De gidsen zijn uitstekend in staat om zelf kleine probleempjes met de auto op te lossen.

Is het probleem groter, dan is het van belang dat de lokale organisatie zo snel mogelijk in vervangend vervoer kan voorzien waardoor er zo weinig mogelijk tijd verloren gaat. Het laat zich raden dat dit eenvoudiger is wanneer een lokale organisatie gevestigd is in Botswana.     

De indeling van en de ruimte in de auto is ook van belang om enig comfort te bieden op de vaak lastige wegen of om op een goede manier van de wilde dieren te kunnen genieten. Ruimte en een vrij uitzicht zijn belangrijke factoren om optimaal van de bush te kunnen genieten

 

budget kampeersafari

 Kampeersafari Botswana – overwegingen

Bovenstaand staan allemaal vereisten waaraan een lokale organisatie zou moeten voldoen om een kampeersafari in Botswana te doen slagen. Going Africa Safaris heeft op basis hiervan een selectie gemaakt in de aanbieders. Misschien bent u in eerste instantie een klein beetje duurder uit. Echter is Going Africa Safaris ervan overtuigt dat zich dat ter plekke meteen terugbetaald. Stel uzelf de vraag of u na terugkomst van een kampeersafari in Botswana eerder terugdenkt aan de € 25,00 of € 50,00 extra of aan het feit of een safari goed verlopen is of niet.

 

Kampeersafari Botswana – rechtstreeks boeken of niet

Veel mensen denken dat rechtstreeks boeken goedkoper is dan wanneer via een organisaties als Going Africa Safaris wordt geboekt. Niets is echter minder waar. In de regel bent u duurder uit bij rechtstreeks boeken en loopt u meer financiële risico’s mocht er iets niet door kunnen gaan vanwege een negatief reisadvies of, zoals we recent hebben meegemaakt, vanwege Covid-19.

Vanwege het lokale netwerk en de goede langdurige samenwerkingen krijgen we bij boeking scherpere prijzen dan wanneer u rechtstreeks boekt. Verder zijn we bij deze safari vorm in staat om vaak kortingen te kunnen geven op aanvullende transfers of overnachtingen.

 

Belangstelling, bekijk het volgende overzicht met “”budget kampeersafari Botswana” reizen bij Going Africa Safaris.       

 

Budget kampeersafari Botswana – video

Chat openen